Till navigation Till innehåll
Eventet Folk och kulturs logotyp i lila, gult och rosa.Eventet Folk och kulturs logotyp i lila, gult och rosa.Eventet Folk och kulturs logotyp i lila, gult och rosa.

Kulturrådet på Folk och Kultur 2024

Snart är det dags för den sjunde upplagan av det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur, som arrangeras i Eskilstuna 7–10 februari. Kulturrådet kommer vara på plats onsdag till fredag och delta med monter och seminarieprogram.

Kom och möt Kulturrådet på Folk och Kultur! Vi har en monter på Utställartorget där det finns möjlighet att träffa konstområdesexperter, utredare och andra sakkunniga medarbetare. Ta tillfället i akt och ställ alla frågor du har om till exempel Kultursamverkansmodellen, Kreativa Europa, Kulturskolecentrum, läsrådet och bidrag inom olika konstområden.

Vi arrangerar ett seminarium där en expertpanel tar sig an frågorna om hur kulturområdet kan ta vidare resultatet av sannings- och försoningskommissionerna. I samtalet som modereras av Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin möts bland andra Åsa Simma, teaterchef för Giron Sámi Teáhter och den norska skådespelaren och teaterchefen Frank Jørstad. I vårt andra seminarium diskuteras hur den fria konsten kan vara en kraft i demokratin i ett samhälle som utmanas av den politiska, ekonomiska och digitala utvecklingen. Samtalet leds av journalisten och författaren Anders Rydell, och i panelen får vi lyssna till bland andra Konstnärsnämndens direktör Mika Romanus och Judisk kulturs VD Lizzie Oved Scheja.

Hoppas vi ses på Folk och Kultur i Eskilstuna i februari!

Läs mer

Panelsamtal: Konsten att lyssna - hur tar kulturområdet vidare sannings- och försoningskommissionerna?

Konstens frihet - en kraft i demokratin

Panelsamtal: 

Folk och Kulturs webbplats

Kontakt

Susanna Höijer

Projektledare

Helene Oljons

Pressansvarig

Laddar...