Till navigation Till innehåll
Färgglad illustration där det i text står Bokstart 10 år. Runt texten är det ballonger. Färgglad illustration där det i text står Bokstart 10 år. Runt texten är det ballonger. Färgglad illustration där det i text står Bokstart 10 år. Runt texten är det ballonger.

Fira med oss och träffa spännande gäster som årets ALMA-pristagare.

Bokstart firar 10 år med jubileumskonferens

I år är det tio år sedan Bokstart, Kulturrådets satsning på läsning och språkinlärning för de allra minst barnen, startade i Sverige. Vi firar de tio åren och blickar framåt med en digital konferens den 30 maj.

På konferensen deltar forskare och experter inom flera områden, bland annat Perri Klass (amerikansk universitetslärare och medicinsk chefen för Reach Out and Read), Mats Tyrstrup (docent vid Handelshögskolan och forskningsledare vid Leading Health Care), Malin Bergström (barnpsykolog och forskare vid Karolinska Institutet) och Mia Heikkilä (professor i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet).

Träffa årets ALMA-pristagare

Årets pristagare av Astrid Lindgren Memorial Award, Indigenous Literacy Foundation, är på plats och deltar i ett samtal med Mårten Sandén, författare och jurymedlem ALMA-priset.

Indigenous Literacy Foundation erbjuder barn till Australiens urfolk tillgång till litteratur som återspeglar deras egen kultur och språk, för att stärka identiteten och öka läsandet och läsförmågan.

Läsglädje

Inspiration med pekbokstips från barnbibliotekarie Marcus Barbosa Ferreira, praktiknära glimtar från Bokstartsprojekt runt om i landet och en personlig krönika från Läsfrämjandeinstitutets Marlen Eskander är ytterligare några av programpunkterna.

Konferensen går av stapeln den 30 maj kl. 9.00-12.00, är digital och helt gratis. Sista dag att anmäla sig är den 27 maj. Programleder gör författaren och journalisten Josefine Sundström.

Läs mer

Läs mer och anmäl dig på Bokstarts webb

Kontakt

Anna Hällgren

Nina Suatan

Mikael Weikvist

Laddar...