Till navigation Till innehåll
Dansare på scen.Dansare på scen.Dansare på scen.

Musik och scenkonst dominerar i fördelningen av krisstöd för inställda evenemang

774 kulturaktörer får krisstöd för inställda evenemang

Kulturrådet har idag, den 6 maj, tagit det tredje och sista beslutet om krisstöd för inställda eller uppskjutna evenemang. Sammantaget får 774 kulturaktörer dela på cirka 278 miljoner kronor. Totalt söktes stöd för närmare 900 miljoner kronor.

I höstas tog Kulturrådet emot 2200 ansökningar om krisstöd för inställda eller uppskjutna evenemang för perioden juni till september 2020. Nu kom 1300 ansökningar för motsvarande stöd för oktober till december.

– Det var inte lika många ansökningar nu som i höstas. Efterhand har färre evenemang kunnat planeras på grund av pandemin och därmed är det färre som är berättigade till stödet för inställda evenemang, konstaterar Kajsa Ravin, generaldirektör för Kulturrådet. Om två veckor fördelar vi 1,4 miljarder kronor i krisstöd för särskilda behov i kulturlivet och där är söktrycket högre.

Samtliga konstområden finns representerade i dagens fördelning med musik och scenkonst som dominerande områden. Scenkonsten står idag för 27 procent av det fördelade beloppet, jämfört med 19 procent i höstas.

Det är en stor spridning över hela landet när det gäller fördelning och i samtliga regioner finns mottagare av stödet.

Kulturrådet har beslutat att de som sökt för intäktsbortfall upp till 600 000 kronor får 75 procent av bidragsberättigat belopp. De som sökt över den summan får 35 procent av överstigande belopp.

Läs om besluten

Inställda evenemang, sökt belopp upp till 90 000 kr.pdf

Inställda evenemang, sökt belopp från 90 000–440 000 kr.pdf

Inställda evenemang, sökt belopp över 442 000 kr.pdf

Läs mer

Kulturrådets krisstöd

Laddar...