Till navigation Till innehåll

Du som är ny kontaktperson

Är du kontaktperson för Skapande skola hos din huvudman? I den här artikeln har vi samlat det viktigaste att känna till. Allt du behöver veta om bidraget hittar du på Skapande skola-sidorna. Men den här texten ger dig förhoppningsvis en snabb överblick över ditt uppdrag som kontaktperson.

Kontaktpersonens ansvarsområden

Eftersom strukturerna och förutsättningarna hos de olika huvudmän som söker bidraget ser så olika ut finns det inga generella riktlinjer om hur arbetet med bidraget bäst bör bedrivas. Det är upp till varje huvudman att organisera och budgetera arbetet med kultur i skolan. Du som är kontaktperson är länken till oss på Kulturrådet.

Som kontaktperson ansvarar du för huvudmannens samordning av bidraget bland annat genom att:


Kontaktpersonens roll

Organiseringen och strukturen för arbetet med kultur i skola ser väldigt olika ut hos de olika huvudmännen. Huvudmän som söker Skapande skola-bidraget kan vara en stor kommun, en mindre kommun, en kommun med långa avstånd till kulturlivet, en liten friskola eller en friskolekoncern eller en statlig skola med skolor över hela landet. Kontaktpersonen för Skapande skola-bidraget kan exempelvis vara en tjänsteman på utbildningsförvaltningen, en kultursekreterare, en samordnare hos kulturskolan, en rektor eller en lärare. Beroende på hur organisationen ser ut så kan kontaktpersonen strukturera upp arbetet kring bidraget så att det passar den egna organisationen på bästa sätt och kompletterar huvudmannens eget arbete med kultur i skolan.

Kommunikationen mellan huvudmannen och Kulturrådet sker via Skapande skola-bidragets kontaktperson. Om huvudmannen ändrar kontaktperson eller kontaktuppgifter på kort eller på lång sikt behöver ni meddela det till Kulturrådet för att vår löpande kommunikation kring ansökningar, beslut, redovisning ska nå fram till rätt person hos er. Uppdatera kontaktuppgifterna i onlinetjänsten eller kontakta support@kulturradet.se och meddela att era kontaktuppgifter behöver uppdateras för huvudmannens alla öppna ärenden.

Har du frågor är du mer än välkommen att höra av dig till oss.

Kontakt

Support

  • Allmänna ärenden och teknisk support

Josefine Alm

  • REGION/LÄN: DALARNA, JÖNKÖPING, KRONOBERG, HALLAND, KALMAR, SKÅNE, UPPSALA, VÄRMLAND OCH VÄSTRA GÖTALAND

Lykke Pörtfors

  • Region/Län: Blekinge, Gotland, Gävleborg, Jämtland, Norrbotten, Stockholm, Södermanland, Västerbotten, Västernorrland, Västmanland, Örebro och Östergötland
+ + +